Get Adobe Flash player
Oferujemy:

  • Doświadczoną kadrę pedagogiczną 
  • Poczucie bezpieczeństwa oraz miłą atmosferę. 
  • Opiekę nad dziećmi od 3 do 6 lat. 
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych wszystkim dzieciom. 
  • Dobrze wyposażone sale dydaktyczne. 
  • Zdrowe, wartościowe i smaczne posiłki. 

Zajęcia dodatkowe:

  • zajęcia umuzykalniające - rytmika
  • zajęcia rekreacyjno – ruchowe
  • język angielski
  • zajęcia z logopedii

 

Dzień

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

24.06.2019 r.

Chleb żytni,masło,sałata,  polędwica z indyka,pomidor, szczypiorek. Herbata z cytryną i miodem 

Gluten

Zupa brokułowa,pieczywo. Spaghetti mięsno-warzywne. Woda z miętą i cytryną 

Gluten, seler

Chrupki kukurydziane bananowe

Wtorek

25.06.2019 r.

Owsianka z płatkami migdałowymi. Rogal z masłem.

Przekąska: jabłko

 

Gluten,mleko

Zupa pomidorowa z makaronem i natką. Mix kasz. Gulasz drobiowy. Mizeria. Kompot malinowy

 

Gluten,seler

Bułka stokrotka. Herbata owocowa

 

Mleko,gluten

Środa

26.06.2019 r.

Bułka parówka,masło,szynka, ser żółty,dżem,pomidor,ogórek. Kakao 

Gluten,mleko

Zupa fasolowa ,pieczywo. Ryż z jabłkami i jogurtem. Kompot owocowy 

Gluten,seler

Kisiel

Czwartek

27.06.2019 r.

Płatki kukurydziane na mleku. Grahamka z masłem. 

Przekąska:jabłko

 

Gluten,mleko

Zupa z zielonego groszku,pieczywo. Gulasz z szynki.Ziemniaki. Sałatka wiosenna z warzyw mieszanych z sosem koperkowym. Kompot śliwkowy 

Gluten,seler

Banan

Piątek

28.06.2019 r.

Bułka z dżemem truskawkowym. Kakao 

Mleko,gluten

Zupa grysikowa z natką,pieczywo. Kotlet rybny.Ziemniaki.Warzywa na ciepło. Kompot owocowy 

Gluten,seler,ryba

 

Jogurt owocowy

Uwaga: Picie dla dzieci jest dostępne cały dzień

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r., które weszło w życie w grudniu 2014 r. placówki żywienia zbiorowego mają obowiązek oznaczania alergenów występujących w jadłospisie.

Lista składników alergennych (załącznik II do rozporządzenia nr 1169/2011):

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy). Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, czosnek.

Uwaga! Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,