Get Adobe Flash player
Oferujemy:

  • Doświadczoną kadrę pedagogiczną 
  • Poczucie bezpieczeństwa oraz miłą atmosferę. 
  • Opiekę nad dziećmi od 3 do 6 lat. 
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych wszystkim dzieciom. 
  • Dobrze wyposażone sale dydaktyczne. 
  • Zdrowe, wartościowe i smaczne posiłki. 

Zajęcia dodatkowe:

  • zajęcia umuzykalniające - rytmika
  • zajęcia rekreacyjno – ruchowe
  • język angielski
  • zajęcia z logopedii

 

Dzień

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

02.12.2019 r.

Chleb wiejski,masło,polędwica

z indyka,ogórek św.

Kakao.

Przekąska:marchewka

 

Gluten,mleko

Zupa z łupanego groszku,pieczywo.

Naleśniki z serem i sosem jogurtowo-owocowym.

Kompot owocowy.

 

Gluten, seler

Kisiel –wyrób własny.

Chrupki kukurydziane.

Wtorek

03.12.2019 r.

Chleb żytni,pasta jajeczna,szczypiorek

Herbata owocowa.

Przekąska:banan.

 

Gluten,jajko

Zupa pomidorowa z ryżem mieszanym.

Stek wieprz.-drob.Ziemniaki.Surówka z por, march.,i jabłka z jogurtem nat.

Kompot porzeczkowy.

 

Gluten,seler,jajko

Budyń  rodzynkami.

 

gluten

Środa

04.12.2019 r.

Chleb pszenno-żytni,masło,

sałata, szynka,papryka

Kawa inka na mleku.

 

Mleko,gluten

Barszcz ukraiński,chleb.

Pierogi ruskie.

Kompot ze świeżych owoców.

 

Gluten,seler,jajko

Płatki wielozbożowe na mleku.

Przekąska:kiwi

 

Mleko,gluten

Czwartek

05.12.2019 r.

Chleb żytni,masło,jajko,ser

żółty,wędlina,dżem,twaróg.

Pomidor,ogórek,papryka.

Herbata z cytryną.

 

Gluten, jajko

Zupa brokułowa-krem z grzankami.

Pieczone udko.Ryż curry.surówka z

Kapusty pek., ogórka,pomid. z sosem win.

Kompot wiśniowy.

 

Gluten,seler

Zapiekanka z bułki i sera zółtego z pomidorem.

 

Meko,gluten

Piątek

06.12.2019 r.

Owsianka z rodzynkami.

Bułka z masłem.

Przekąska:jabłko

 

Mleko,gluten

Zupa zacierkowa z natką,pieczywo.

Miruna pieczona.Ziemniaki.

Kalafior z masłem i bułką tarta.

Kompot trusk.-agrest.

 

Gluten,seler,ryba

Baton zbożowy.

 

gluten

Uwaga: Picie dla dzieci jest dostępne cały dzień

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r., które weszło w życie w grudniu 2014 r. placówki żywienia zbiorowego mają obowiązek oznaczania alergenów występujących w jadłospisie.

Lista składników alergennych (załącznik II do rozporządzenia nr 1169/2011):

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy). Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, czosnek.

Uwaga! Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,