Get Adobe Flash player
Oferujemy:

  • Doświadczoną kadrę pedagogiczną 
  • Poczucie bezpieczeństwa oraz miłą atmosferę. 
  • Opiekę nad dziećmi od 3 do 6 lat. 
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych wszystkim dzieciom. 
  • Dobrze wyposażone sale dydaktyczne. 
  • Zdrowe, wartościowe i smaczne posiłki. 

Zajęcia dodatkowe:

  • zajęcia umuzykalniające - rytmika
  • zajęcia rekreacyjno – ruchowe
  • język angielski
  • zajęcia z logopedii

 

Dzień

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

27.01.2020 r.

Chleb wiejski,masło,schab pieczony,papryka. 

Herbata z cytryną.

Przekąska:marchewka

 

gluten

Zupa z grochu łupanego, groszek ptysiowy. 

Zapiekanka makar.(razowo-pszenny) z mięsem,warzywami i serem żółtym.

Kompot truskawkowy.

 

Gluten,jajko

Bułka graham z pasztetem i ogórkiem 

kiszonym.

Kakao.

 

Gluten,mleko

Wtorek

28.01.2020 r.

Ryż na mleku z suszoną morelą.

Bułka z masłem.

Przekąska:banan.

 

Gluten,mleko

Zupa kalafiorowa z natką,pieczywo.

Gulasz z szynki.Kasza Bulgur.Surówka

z kisz.kap.,jabłka i pom. z sosem win.

Kompot śliwkowy.

 

Gluten,,seler

Zapiekanka z bułki

grahamka z żółtym serem,pomid.i szczyp.

 

gluten

Środa

29.01.2020 r.

Chleb razowy,masło,polędwica z indyka,pomidor,szczypiorek. 

Kakao.

 

Gluten,mleko

Zupa meksykańska z natką,pieczywo. 

Kopytka.Surówka z marchewki i jabłka.

Herbata ziołowa.

 

Gluten,jajko

Płatki wielozbożowe na mleku. 

Przekąska:gruszka

 

Mleko,gluten

Czwartek

30.01.2020 r.

Chleb ig ,masło,wędlina,

ser żółty,twaróg,dżem,jajko,

pomidor,papryka,ogórek kisz.

Herbata.

 

Gluten,jajko

Rosół (indyk,wołowina,kurczak)

z makaronem i natką.Pieczone udko.

Ziemniaki.Marchewka. z groszkiem.

Kompot porzeczkowy.

 

Gluten,seler

Budyń z rodzynkami.

 

Mleko

Piątek

31.01.2020 r.

Płatki gryczane na mleku

z suszoną śliwką.Bułka z masłem i jajkiem.

Przekąska:jabłko.

 

Mleko,gluten

Zupa jarzynowa z natką,pieczywo.

Ryba po grecku(miruna.Purre ziemniaczane.

Kompot wiśniowy.

 

Gluten,seler,ryba

Jogurt owocowy.

Uwaga: Picie dla dzieci jest dostępne cały dzień

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r., które weszło w życie w grudniu 2014 r. placówki żywienia zbiorowego mają obowiązek oznaczania alergenów występujących w jadłospisie.

Lista składników alergennych (załącznik II do rozporządzenia nr 1169/2011):

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy). Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, czosnek.

Uwaga! Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,