Get Adobe Flash player
Oferujemy:

  • Doświadczoną kadrę pedagogiczną 
  • Poczucie bezpieczeństwa oraz miłą atmosferę. 
  • Opiekę nad dziećmi od 3 do 6 lat. 
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych wszystkim dzieciom. 
  • Dobrze wyposażone sale dydaktyczne. 
  • Zdrowe, wartościowe i smaczne posiłki. 

Zajęcia dodatkowe:

  • zajęcia umuzykalniające - rytmika
  • zajęcia rekreacyjno – ruchowe
  • język angielski
  • zajęcia z logopedii

 

Dzień

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

21.10.2019 r.

Chleb wiejski,masło, filet indyczy,ogórek św.

Kawa biała.

Przekąska:marchewka.

 

Gluten,mleko

Zupa z łupanego groszku, pieczywo.

Spaghetti bolognese.Ogórek kiszony.

Kompot owocowy.

 

Gluten, seler

Surówka z marchewki i jabłka

Wtorek

22.10.2019 r.

Chleb żytni,masło,kiełbasa szynkowa,pomidor.

Kakao.

Przekąska:jabłko

 

Gluten,mleko

Żurek z jajkiem,pieczywo.

Kotlet mielony.Ziemniaki.Surówka z kapusty,march., jabłka i pora.

Kompot porzeczkowy

 

Gluten,seler,jajko

Budyń.

 

mleko

Środa

23.10.2019 r.

Parówka z szynki.Bułka

grahamka z masłem.Ogórek św./ketchup

 

gluten

Kapuśniak mazurski z mięsem,pieczywo.

Kluski leniwe z masłem i bułką tartą.

Kompot truskawkowy.

 

Gluten,seler,jajko

Płatki kukurydziane na mleku.

Przekąska:marchewka

 

mleko

Czwartek

24.10.2019 r.

Chleb żytni,masło,jajko,ser

żółty,wędlina,dżem,twaróg.

Pomidor,ogórek,papryka.

Herbata z cytryną.

 

Gluten, jajko

Zupa pomidorowa z mieszanym ryżem.

Potrawka z kurczaka.Mix kasz.Sałata lodowa z pom.,ogórkiem,papr.,sos win.

Kompot śliwkowy.

 

Gluten,seler

Serek biszkoptowy

Piątek

25.10.2019 r.

Płatki gryczane na mleku

Bułka z dżemem.

Przekąska:jabłko

 

Mleko,gluten

Zupa wielowarzywna,natka,pieczywo.

Paluszki rybne.Ziemniaki.

Fasolka szparagowa.

Kompot owocowy.

 

Gluten,seler,ryba,jajko

Migdały prażone

Uwaga: Picie dla dzieci jest dostępne cały dzień

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r., które weszło w życie w grudniu 2014 r. placówki żywienia zbiorowego mają obowiązek oznaczania alergenów występujących w jadłospisie.

Lista składników alergennych (załącznik II do rozporządzenia nr 1169/2011):

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy). Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, czosnek.

Uwaga! Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,