Get Adobe Flash player
Oferujemy:

  • Doświadczoną kadrę pedagogiczną 
  • Poczucie bezpieczeństwa oraz miłą atmosferę. 
  • Opiekę nad dziećmi od 3 do 6 lat. 
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych wszystkim dzieciom. 
  • Dobrze wyposażone sale dydaktyczne. 
  • Zdrowe, wartościowe i smaczne posiłki. 

Zajęcia dodatkowe:

  • zajęcia umuzykalniające - rytmika
  • zajęcia rekreacyjno – ruchowe
  • język angielski
  • zajęcia z logopedii

 

 

Dzień

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

18.01.2021 r.

Chleb mieszany, masło, polędwica, ogórek świeży.

Kawa inka na mleku.

Przekąska: jabłko.

 

 

Gluten, mleko

Zupa grochowa, pieczywo. 

Ryż z truskawkami i jogurtem.

Kompot malinowy.

 

 

Gluten, seler, mleko

 

 

 

Jogurt z musem owocowym.

 

Wtorek

19.01.2021 r.

Bułka pszenna, pasta jajeczna ze szczypiorem, rzodkiewka. 

Herbata z cytryną.

Przekąska: melon.

 

 

 

Gluten, jaja

Zupa kalafiorowa z natką, pieczywo. 

Gołąbki w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Ogórek kiszony.

Kompot z czerwonej porzeczki.

 

Gluten, seler

 

 

 

Budyń.

 

 

 

Środa

20.01.2021 r.

Chleb z ziarnami, masło, kiełbasa krakowska sucha, pomidor. 

Kawa biała.

Przekąska: mandarynka.

 

 

 

Gluten, mleko

 

Kapuśniak mazurski z mięsem, pieczywo.

Pierogi ruskie.

Kompot śliwkowy.

 

 

Gluten, seler, mleko

 

 

Baton zbożowy.

Czwartek

21.01.2021 r.

 

Szwedzki stół: chleb razowy, masło, wędlina, ser żółty, twaróg, dżem, jajko, pomidor, papryka, ogórek kisz., ogórek św.

Kakao.

 

 

 

Gluten, mleko, jaja

Barszcz czerwony, pieczywo. 

Kotlet z piersi indyka. Kasza gryczana. Surówka z kapusty pek. ze świeżymi warzywami, jogurtem i ziarnami dyni.

Woda z sokiem aroniowym.

 

 

Gluten, seler

 

 

 

Strucla z makiem.

Mleko.

 

 

Piątek

22.01.2021 r.

Makaron grandine na mleku 

z żurawiną.

Przekąska: marchewka.

 

 

 

Gluten, mleko

Zupa paprykowa, pieczywo. 

Ryba pieczona w ziołach. Ziemniaki. Fasolka szparagowa z masłem.

Kompot wiśniowy.

 

 

Gluten, seler, ryba, jaja

 

 

 

Banan.

 

Picie dla dzieci jest dostępne cały dzień. Przekąska jest wydawana dzieciom w ciągu dnia. Z przyczyn losowych zastrzegamy sobie możliwość zmian w jadłospisie.

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r., które weszło w życie w grudniu 2014 r. placówki żywienia zbiorowego mają obowiązek oznaczania alergenów występujących w jadłospisie.

Lista składników alergennych (załącznik II do rozporządzenia nr 1169/2011):

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy). Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, czosnek.

Uwaga! Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,