Get Adobe Flash player
Oferujemy:

  • Doświadczoną kadrę pedagogiczną 
  • Poczucie bezpieczeństwa oraz miłą atmosferę. 
  • Opiekę nad dziećmi od 3 do 6 lat. 
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych wszystkim dzieciom. 
  • Dobrze wyposażone sale dydaktyczne. 
  • Zdrowe, wartościowe i smaczne posiłki. 

Zajęcia dodatkowe:

  • zajęcia umuzykalniające - rytmika
  • zajęcia rekreacyjno – ruchowe
  • język angielski
  • zajęcia z logopedii

 

Dzień

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

21.09.2020 r.

 

Chleb wiejski, masło, polędwica, sałata,

papryka.

Kawa biała.

 

Przekąska: jabłko.

 

Gluten, mleko.

Zupa kalafiorowa z natką, pieczywo.

Kluski pszenno-razowe z serem. Ogórek kiszony.

Kompot wiśniowy.

.

 

Gluten, seler, jajko

Baton zbożowy.

Wtorek

22.09.2020 r.

Bułka grahamka, masło, ser żółty, pomidor, szczypiorek.

Kakao.

Przekąska: śliwka

 

Gluten, mleko

 

Barszcz biały z jajkiem, pieczywo.

Kotlet z fileta indyczego. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem.

Kompot porzeczkowy.

 

Gluten, seler, jajko

Budyń z rodzynkami.

 

Środa

23.09.2020 r.

Parówka z szynki.

Bułka grahamka z masłem, ketchup/ogórek św.

Herbata.

Przekąska: winogron.

 

 

Gluten

Zupa ogórkowa, pieczywo.

Kluski leniwe.

Kompot owocowy.

 

Gluten, seler

Kulki wielozbożowe na mleku.

 

Czwartek

24.09.2020 r.

Chleb mieszany, masło, wędlina, ser żółty, twaróg, dżem, jajko, pomidor, papryka, ogórek kisz.

Herbata.

 

Gluten, jajko

Zupa pomidorowa z ryżem.

Pulpety w sosie koperkowym. Kasza jęczmienna. Surówka z pora i marchewki.

Kompot truskawkowy.

 

 

Gluten, seler

Drożdżówka.

Mleko.

 

Piątek

25.09.2020 r.

Płatki gryczane na mleku

z migdałami.

Bułka z masłem.

Przekąska: marchewka

 

 

Mleko, gluten

Kapuśniak mazurski, pieczywo.

Ryba po grecku.

Kompot śliwkowy.

 

Gluten, seler, ryba

 

Serek biszkoptowy.

Uwaga: Picie dla dzieci jest dostępne cały dzień

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r., które weszło w życie w grudniu 2014 r. placówki żywienia zbiorowego mają obowiązek oznaczania alergenów występujących w jadłospisie.

Lista składników alergennych (załącznik II do rozporządzenia nr 1169/2011):

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy). Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, czosnek.

Uwaga! Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,