Get Adobe Flash player
Oferujemy:

  • Doświadczoną kadrę pedagogiczną 
  • Poczucie bezpieczeństwa oraz miłą atmosferę. 
  • Opiekę nad dziećmi od 3 do 6 lat. 
  • Wyrównywanie szans edukacyjnych wszystkim dzieciom. 
  • Dobrze wyposażone sale dydaktyczne. 
  • Zdrowe, wartościowe i smaczne posiłki. 

Zajęcia dodatkowe:

  • zajęcia umuzykalniające - rytmika
  • zajęcia rekreacyjno – ruchowe
  • język angielski
  • zajęcia z logopedii

 

Dzień

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

09.03.2020 r.

Chleb wiejski,masło,schab pieczony,pomidor, 

Szczypior. Kakao.

Przekąska:marchewka

 

Gluten,mleko

Zupa szczawiowa z jajkiem. 

Makaron carbonara (z filetem ind.).

Kompot truskawkowy.

 

Gluten,jajko

Kisiel owocowy 

(wyrób własny).

Chrupki kukurydziane.

Wtorek

10.03.2020 r.

Płatki owsiane na mleku ,z

orzechami.

Przekąska:banan.

 

Gluten,mleko

Zupa paprykowa z natką,pieczywo.

Schab w sosie koperkowym.Kasza

gryczana biała.Sałata lod. z pom.,ogórk.,

ziarnem dyni i sosem win. Sok march.

 

Gluten,,seler,

Wafle ryżowe z prażonymi jabłkami

Środa

11.03.2020 r.

Chleb razowy,masło,polędwica 

drobiowa,ogórek,szczypiorek.

Herbata z cytryną.

Przekaska:gruszka

 

Gluten

Barszcz ukraiński,pieczywo. 

Kopytka.Ogórek kiszony.

Herbata ziołowa.

 

Gluten,jajko

Zapiekanka z bułki graham,sera żółtego, 

pomid. i szczypioru.

Kakao.

 

Gluten,mleko

Czwartek

12.03.2020 r.

Chleb ig ,masło,wędlina, 

ser żółty,twaróg,dżem,jajko,

pomidor,papryka,ogórek kisz.

Herbata.

 

Gluten,jajko

Rosół z makaronem i natką. 

Pieczone udko. Purre ziemniaczane.

Marchewka z chrzanem.

Sok jabłkowo-marchewkowy.

 

Gluten,seler

Galaretka z owocami i bitą śmietaną. 

Mleko

Piątek

13.03.2020 r.

Płatki wielozbożowe na mleku. 

Bułka parówka z dżemem.

Przekąska:banan.

 

Mleko,gluten

Zupa brokułowa –krem z grzankami. 

Paluszki rybne z dorsza-wyrób własny.

Ziemniaki.Surówka z białej kap.,papr.,

march.z sosem zioł.Kompot owoc.

 

Gluten,seler,ryba,jajko

Bakuś shake- napój 

mleczny.

Uwaga: Picie dla dzieci jest dostępne cały dzień

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r., które weszło w życie w grudniu 2014 r. placówki żywienia zbiorowego mają obowiązek oznaczania alergenów występujących w jadłospisie.

Lista składników alergennych (załącznik II do rozporządzenia nr 1169/2011):

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy). Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, cukier waniliowy, czosnek.

Uwaga! Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do przedszkola stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka). Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,

 

Chleb z błonnikiem, masłem,filet z indyka, pomidor.Herbata z cytr.

gluten,